Gravitech

Informatii generale

GRAVITECH s.r.o., graveaza cu laser a așa-numitele manșoane ( sleeve ) utilizate în industria tipografică și tehnică, inclusiv servicii post-vânzare a acestor produse. Gravurarea directă oferă cel mai mare potențial printre tipurile de tipărire flexografică de tip make-ready.

Datele laser ard suprafata manșonul flexografic si oferă câteva avantaje majore companiilor ce imprima flexografic. Simplifică și accelerează semnificativ formatul de imprimare flexografic, deoarece elimină nevoia de dublă expunere, spălare și uscare. Există doar expunerea la laser (gravură) și posibila eliminare a materialului care nu este ars. Din moment ce suprafața polimerului este arsă perfect prin laser, este de fapt o tehnologie fără deșeuri și extrem de ecologică.

Gravura directă a manșoanelor flexografice asigură o înaltă calitate a flexografiei și astfel cresc șansele sale de a concura cu alte tehnologii de imprimare.

Sleevuri gravate

Gravura directă cu laser aduce avantaje majore pentru mediu. O atenție deosebită este acordată acestei chestiuni în întreaga lume, iar legislația obligă furnizorii de produse să găsească metode de procesare mai potrivite pentru ecologie. Putem afirma, utilizarea tehnologiei fotopolimerice necesită consumul zilnic de câteva sute de litri de solvenți, ce trebuiesc manipulate ca deșeuri periculoase. Acest lucru este eliminat prin gravura cu laser.

Un avantaj necontestat al gravurii cu laser este și productivitatea ridicată, deoarece majoritatea plăcilor și mânecilor sunt pregătite pentru imprimare într-un timp scurt.

TOP